Grote belangstelling voor ingebruikname nieuwe sporthal Fit Academie Bokkeduinen

maandag 01 september 2014

Op woensdag 27 augustus heeft Bertien Houwing, wethouder onderwijs van de gemeente Amersfoort, de nieuwe sporthal van Fit Academie Bokkeduinen officieel in gebruik genomen. Dit deed zij samen met Gerda Eerdmans (voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort), Gert-Jan Lantinga (lid College van Bestuur) en Jelle Buisman (manager Fit Academie). In het bijzijn van 400 medewerkers en relaties overhandigde de wethouder de sleutel voor de sporthal aan de teamleiders van Sportacademie Amersfoort (onderdeel van MBO Amersfoort). Hierna konden de medewerkers van MBO Amersfoort de hal meteen inwijden met de jaarlijkse sport- en activiteitendag voor o.a. bootcamp, judo, jiujitsu en theatersport.

De sporthal werd het afgelopen halfjaar verbouwd van tennishal naar een deelbare multifunctionele sporthal. Een ingrijpende verbouwing die nodig was doordat de in de Fit Academie gevestigde Sportacademie steeds meer nieuwe studenten mag verwelkomen. Ook groeit het aantal evenementen en sporttoernooien dat in de sporthal plaatsvindt. De nieuwe sporthal heeft een afmeting van 35 x 36 meter en is voorzien van twee grote bergingen voor sporttoestellen. Door te werken met een flexibele wand kunnen voortaan meerdere lessen en wedstrijden tegelijkertijd in de sporthal plaatsvinden. Dit is van groot belang om díe kwaliteit praktijkonderwijs te kunnen leveren die MBO Amersfoort voor ogen staat. In de hal kunnen verschillende sporten worden beoefend, zoals basketbal, volleybal, badminton, zaalvoetbal, turnen, handbal en zelfverdediging.

Duurzaam en comfortabel

Bij de verbouwing zijn de nieuwste technieken toegepast, zodat de hal energiezuinig is en sporters én supporters optimaal kunnen genieten van de faciliteiten. Zo is er zuinige LED-verlichting geplaatst en kunnen bezoekers gebruikmaken van een snel WiFi-netwerk. Een hypermoderne luchtbehandelingskast zorgt voor terugwinning van warmte, terwijl stralingspanelen de hal in alle seizoenen op een aangename temperatuur houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *