Gezonde school

MBO Amersfoort is begin 2014 gestart met het project de Gezonde School. Een Gezonde School werkt op een structurele manier aan de gezondheid van leerlingen en medewerkers. Het is een school waar gezondheid onderdeel uitmaakt van het schoolbeleid. De school besteedt hierbij niet alleen aandacht aan educatie, maar ook aan omgeving en signalering. Bekijk hieronder het filmpje over het project Gezonde School binnen het mbo.

Kijk voor meer informatie op http://www.gezondeschool.nl/mbo/

De Gezonde School voor MBO Amersfoort

De Gezonde School is bedoeld voor studenten en medewerkers en omvat alle activiteiten die een goede, gezonde leefstijl ondersteunen. Studenten en medewerkers worden gemotiveerd om verse broodjes, sappen en fruit te nemen in De Gezonde School-kantines. Daarnaast worden via Fit Academie Bokkeduinen sportactiviteiten aangeboden. Studenten van MBO Amersfoort hebben de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief te sporten. Medewerkers van MBO Amersfoort sporten zelfs gratis. Medewerkers worden tevens actief gestimuleerd tot een bewuste, gezonde levensstijl. We hebben voor MBO Amersfoort op dit moment twee zogenoemde challenges:

  1. Afval Challenge
  2. Stoppen met roken Challenge

Deze challenges ondersteunen een gezonde leefstijl en brengen mogelijk ziekteverzuim omlaag.

De Gezonde School voor uw bedrijf

Wat de Fit Academie voor MBO Amersfoort doet, kan zij ook voor uw organisatie doen. We hebben voor MBO Amersfoort op dit moment twee challenges. Deze challenges ondersteunen een gezonde leefstijl en brengen mogelijk ziekteverzuim omlaag. Fitte medewerkers zijn beter bestand tegen een kortdurende(!) hogere werkdruk, zijn minder snel ziek en motiveren. Rokende collega’s kunnen een demotiverend effect hebben. Daarnaast is het mogelijk dat de productiviteit in het gedrang komt. Wist u dat roken op jaarbasis 100 uur aan productiviteit kost? Dat kost de werkgever bij een volledig dienstverband van 40 uur dus 2,5 werkweek per jaar!

Vul voor ‘School’ uw bedrijfsnaam in, bedenk een challenge en neem contact op met Jeffrey Lindeboom. Hij kan u alles vertellen over hoe Fit Academie Bokkeduinen uw organisatie helpt de challenge voor zo veel mogelijk medewerkers tot een succes te maken.